Preskoči do glavnog sadržaja

Esperantisti u Hrvatskom saboru

Esperentisti u Hrvatskom saboru

Delegacija kod saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića u Uredu za europske poslove Hrvatskog sabora. Foto Hrvatski sabor.

Spomenka Štimec kao predsjednica Hrvatskog saveza za esperanto vodila je esperantsku delegaciju u Hrvatski sabor, 3.2.2022. u Odjel za europske poslove.

U delegaciji su bili Szabolcs Istvan, predsjednik Mađarskog esperantskog saveza, Maja Tišljar, predsjednica Udruge za europsku svijest iz Velike Gorice i Đivo Pulitika, predsjednik Hrvatske esperantske mladeži. Razlog dolaska bila je činjenica da je Hrvatski projekt “Akcelerator za višejezičnost” čiji je autor Zlatko Tišljar (1945.-2020.)  dobio najveću potporu među projektima na Konferenciji o budućnosti Europe koja se odvija virtualno i na kojoj je 12.000 europskih građana predstavilo svoje ideje za poboljšanje Europe. Projekt je na “Konferenciji o budućnosti Europe” predstavio irski diplomat Sean O Riain. Delegaciju je primio saborski zastupnik Domagoj Hajduković i nakon što se informirao o projektu sam ga je predstavio u Hrvatskom saboru 11.2.2022. Izlaganje saborskog zastupnika Domagoja Hajduković možete čuti na stranicama Hrvatskog saveza za esperanto.